Tips om het beste uit je carrière te halen!

Het startschot voor het nieuwe jaar heeft geklonken. Heb jij goede voornemens voor je carrière in 2016? Wat ging er op professioneel gebied goed afgelopen jaar? En vooral; wat kan er beter? Veel mensen hebben moeite met het vinden van een goede balans tussen werk en privé, ervaren te veel stress, ‘vergeten’ om hun ambities na te streven of om die dingen te doen waar ze nieuwe energie van krijgen. Herken je jezelf hierin? Lees dan hier onze tips om dit jaar het beste uit je carrière te halen!

1. Stel duidelijke carrièredoelen

Voor een succesvolle carrière is het belangrijk dat je duidelijke doelen stelt, zowel op de korte als op de lange termijn. Dit is belangrijk om je focus te bewaren. Stel je geen doelen, dan laat je je sneller afleiden door zaken die minder belangrijk voor je zijn. Dit maakt je weg naar het bereiken van je doel langer of kan ertoe leiden dat je de weg kwijtraakt. Wat wil je aan het einde van dit jaar bereikt hebben? Salarisverhoging, nieuwe baan, carrièreswitch? Om dit doel te bereiken deel je deze weg op in tussentijdse doelen. Stap voor stap groei je verder binnen je carrière. Een loopbaancoach kan je ondersteunen in dit traject!

2. Blijf voortdurend bijleren

Hoelang is het geleden dat je je opleiding hebt afgerond? Wat heb je in de tussentijd gedaan om bij te blijven in je vakgebied of om je kennis uit te breiden? Zorg ervoor dat je niet door de tijd wordt ingehaald, door elke dag bewust bij te blijven leren. Je zult ook meer plezier beleven in je werk als je steeds weer wat nieuws ontdekt. Het vergroot ook je kans op betere en leukere functies en meer verantwoordelijkheden. Met als gevolg dat je ook meer gaat verdienen. Dit samen maakt dat je meer voldoening uit je carrière haalt.

3. Onderhoud je relaties

Je relaties onderhouden hoort ook op je prioriteitenlijstje te staan. Dit doe je niet alleen wanneer je iets van iemand nodig hebt. Vergeet niet dat je om verder te komen in je carrière altijd andere mensen nodig hebt. Onthoud de namen van collega’s, zakenpartners en klanten, reageer altijd snel en gepast op telefoontjes en e-mails en bezoek bedrijfsfeestjes en andere bijeenkomsten waar je mensen kunt ontmoeten die belangrijk zijn voor jouw carrière. Omring je zoveel mogelijk met succesvolle en positief ingestelde mensen. Daar zul je veel voordeel uit halen.

4. Zorg goed voor jezelf

Voor het opbouwen van een succesvolle carrière moet je genoeg energie hebben. Dit betekent een gezond lichaam en een gezonde geest. Laat je bij een beetje stress niet verleiden tot het eten van ongezonde voeding of stress-eten. Laat ook je overvolle agenda geen excuus zijn voor voldoende lichaamsbeweging. Onderzoeken hebben aangetoond dat voldoende lichaamsbeweging stress reduceert en mensen zelfs slimmer kan maken! Regelmatig tijd voor jezelf inplannen houdt je gezond en dus productiever op de werkvloer.

Hulp nodig met je carrière?

Zit je carrière in een dipje en weet je niet hoe je hier uit kunt komen? Aarzel dan niet om hulp in te schakelen. We hebben de beste loopcoaches voor je klaarstaan. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag