Beroepskeuzeadvies

1. Plaats jouw aanvraag via ons contactformulier
2. Onze beroepskeuzeadviseurs reageren binnen 24 uur
3. Ontvang vrijblijvend informatie en advies

Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Je aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend

Tips over werken en solliciteren in de financiële sector

Veel mensen werken in de financiële sector of zijn op zoek naar een baan in die sector. Toch hebben de laatste tijd bedrijven financiële sector niet altijd het beste imago, zeker in de crisis hebben die bedrijven en vooral de banken het erg zwaar. Waardoor het lastiger werd om jonge nieuwe mensen aan boord van hun bedrijf te krijgen. gelukkig voor hen gaat het nu weer ietsje beter en zijn er voor jou genoeg redenen om in de financiële sector aan de slag te gaan.

Er is veel uitdaging bij een baan in de financiële sector

Wanneer je op zoek bent naar een baan met genoeg uitdaging is de financiële sector zeker wat voor jou. Mensen die werkzaam zijn in de financiële sector zijn vaak opzoek naar een baan intellectuele uitdaging en complexe vraagstukken. Dit zijn dan ook ideale uitdagingen als je aan de slag wilt gaan in de financiële sector. Daarnaast zijn er ook vele carrièremogelijkheden en doorgroeimogelijkheden, ook als je niet op zoek bent naar te veel uitdagingen en complexiteit.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw branche

Wanneer je in de financiële sector wilt werken, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent over de ontwikkelingen in die branche. Door actuele onderwerpen te lezen en hier dieper op in te gaan door er in je vrije tijd wat meer over te lezen, vergroot je jouw kennis en bied dit weer extra kansen. Het kan handig zijn om het financieele dagblad te lezen.

Het Financieele Dagblad is een Nederlandse krant die zich richt op de economie, financiële wereld, politiek en het bedrijfsleven. De krant wordt afgekort tot FD en is een van de oudste kranten van Nederland. Je kunt deze krant misschien wel op je werk lezen, maar wellicht is het handig om de krant zelf thuis te ontvangen.

Heb je geen zin om de hoofdprijs te betalen om de krant thuis te ontvangen? Gelukkig zijn er ook proefbonnementen waarbij je de krant goedkoop kunt uitproberen. Een ander voordeel is dat het abonnement vanzelf weer stopt, dus je zit niet aan een duur stilzwijgende contract verlening vast. Lees meer over het proefabonnement van het FD op proefabonnementkrant.com.

Laat tijdens je sollicitatie of aan je leidinggevende merken dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de branche. Door dit aan te snijden in je sollicitatie brief of er over te praten met je collega’s of leidinggevende, laat je merken dat je een waardevolle werknemer bent en zal dit zeker opvallen.

De financiële sector is voortdurend in beweging

Het is erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de financiële sector, deze is namelijk voortdurend in beweging. Het is daarom raadzaam om gedurende je carrière regelmatig bij te scholen in de vorm van opleidingen en cursussen om jezelf te blijven ontwikkelen.

Voordelen werken in de financiële sector

Een ander voordeel van het werken in de financiële sector is dat ze werknemers vaan de mogelijkheid bieden om flexibel te werken, waardoor jij jouw uren zelf kunt indelen of vanuit huis kunt werken. De financiële sector biedt ook sociale voordelen doordat je veel colelga’s hebt en regelmatig borrels, uitjes en zakenafspraken en –reizen hebt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je functie en het bedrijf waarin je werkt. Gelukkig word je ook ruim beloond, doordat je naast de twintig wettelijke vakantiedagen en tien wettelijke feestdagen nog eens een aantal extra bijkomende vakantiedagen krijgt.

Neem contact op

Informatie aanvragen over beroepskeuzeadvies?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op