Top 3 sollicitatietips

Op zoek naar een baan? De arbeidsmarkt lijkt dit jaar nog meer aan te trekken! Veel bedrijven zijn op zoek naar geschikt personeel. Goed nieuws voor werkzoekenden, maar dit betekent niet dat je er geen moeite voor hoeft te doen, want er ligt ook genoeg concurrentie op de loer. Slim solliciteren is dan ook het devies. Maar hoe doe je dat? Ontdek hier de top 3 sollicitatietips, waarmee jij je kunt onderscheiden en die jouw kans op succes verhogen.

1. Solliciteren doe je online

Anno 2018 is online solliciteren topprioriteit. De tijd waarin je naar het lokale uitzendbureau ging, is voorbij. Uitzendbureaus bieden je de mogelijkheid om een online account aan te maken; maak hier gebruik van! Vandaag de dag struinen recruiters allereerst dit soort online platformen af op zoek naar kandidaten. Maak werk van je accounts; zorg dat je jezelf goed presenteert en dat je informatie actueel is. Schakel de optie in om steeds wanneer er een geschikte job vrijkomt, je hiervan bericht krijgt. Speel hier direct op in. Ook je overige online accounts, Facebook, LinkedIn en Twitter, dienen representatief te zijn. Potentiële werkgevers snuffelen hier graag rond om een indruk van jou te krijgen.

2. Maak een video CV

Een keurig opgesteld schriftelijk CV is nog steeds onmisbaar, maar wil je graag een stapje verder gaan, dan is een video CV geen gek idee. Ook binnen de loopbaancoaching zien we dat hier steeds vaker mee gewerkt wordt. Als je het goed aanpakt, kun je je hiermee op een overtuigende manier onderscheiden. Middels een video CV kun je recruiters en werkgevers veel meer van jezelf laten zien. Je toont meteen hoe je op mensen overkomt, je geeft een duidelijke indruk van je verbale communicatievaardigheden en het biedt tegelijkertijd een impressie van je sociale vaardigheden. Doe je dit goed, dat zul je sneller een onuitwisbare indruk maken, dan een concurrent die zich alleen via een schriftelijk cv presenteert!

3. Referrals zijn onmisbaar

Een baan krijgen dankzij referrals, oftewel verwijzingen, is een grote trend op de arbeidsmarkt. Ben je op zoek naar een baan, dan is het slim om daar rekening mee te houden. Hoe werkt dit? Werkgevers willen natuurlijk alleen maar de beste mensen in dienst nemen, daarom gaan ze vaak op zoek naar meer informatie over mogelijk geschikte kandidaten. Wanneer ze via contacten positieve reacties krijgen over jou, dan is de kans groter dat je de baan krijgt. Hoe kun je hierop inspelen? Netwerken! Vooral een kanaal als LinkedIn kan hierin een belangrijke rol spelen. Zorg dat oud-collega’s, werkgevers of opdrachtgevers een aanbeveling schrijven op jouw account. Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een baan en wie weet kan iemand wel een goed woordje voor je doen bij zijn of haar werkgever.

Solliciteren kun je leren

Heb je moeite met het vinden van een geschikte baan? Of weet je misschien niet goed wat je wilt? Vind je solliciteren maar lastig? Kom dan hier in contact met een loopbaancoach voor een persoonlijke sollicitatietraining. Je zult ontdekken dat een te gekke nieuwe baan ook binnen jouw handbereik ligt! Veel succes!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag