Dit zijn de 5 populairste bijbanen onder jongeren

ls je jong bent kan het best lastig zijn om je eerste bijbaantje te vinden. Je weet vaak niet helemaal wat je wilt en uit welk werk jij het meest energie haalt. Er zijn genoeg bijbaantjes te vinden, maar het vinden van een leuke bijbaan is vaak lastig. Wij hebben de vijf populairste bijbanen onder jongeren op een rijtje gezet.

1. Horeca

Werken in de horeca is vaak erg gezellig als je in een leuk team terecht komt. Ook is het lekker om in de zomer gasten te bedienen in de buitenlucht. Je ontmoet veel nieuwe mensen en je bent actief bezig. Daarnaast ontvang je bovenop je salaris ook een fooi. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

2. Supermarkt

Enorm veel jongeren en studenten werken in de supermarkt. Het grote voordeel van supermarktmedewerker als bijbaan is dat het gewoon goed betaald. Zeker als je in de avonduren en in het weekend gaat werken dan verdien je een mooi salaris.

3. Promotiewerk

Promotiewerk is ook erg populair onder jongeren. Zeker voor jongeren die commercieel ingesteld zijn is dit een leerzame bijbaan. Je leert hoe je het beste mensen op straat kunt aanspreken en om ze iets te verkopen. Het leuke aan deze bijbaan is dat iedere dag anders is. Het product dat je moet promoten is steeds anders en de locatie waar je het moet promoten verandert ook steeds.

4. Festivalwerk

Werken op een festival is net zo leuk als dat het klinkt. Lekker buiten genieten van de zon, de muziek in je oren en de gezellige collega’s om je heen. Werken op festivals is onder jongeren dan ook erg populair!

5. Bijles geven

Heb jij iets waarin je extreem goed bent? Dan is het geven van bijles een erg leuke bijbaan. Je helpt anderen en je verdient er relatief gemakkelijk een mooi salaris mee. Je kan bij kinderen langs gaan voor bijles of je aanmelden als bijlesdocent bij een onderwijsinstelling.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag