Uitbreiding nodig voor je bedrijf? Zoek passende kantoorruimte!

Ben je met jouw bedrijf de zolderkamer ontgroeit? Goed nieuws, want dat is meestal een teken dat het goed gaat. Er komt genoeg geld binnen en dat is in eerste instantie ook de reden geweest dat je ooit een eigen bedrijf bent begonnen. Wat ooit begon als een hobbymatige werkzaamheden nu ineens serious business geworden. Het wordt tijd voor de volgende stap in jouw loopbaan en dat is het vinden van een échte kantoorruimte. Alleen waar je moet je beginnen met zoeken?

Bepaal eerst de locatie

De belangrijkste stap is misschien wel het bepalen van de locatie. Immers wil je natuurlijk niet te ver hoeven reizen om te kunnen werken. Zoek daarom passende kantoorruimte in de buurt van jouw woning. Als je bijvoorbeeld in de buurt van een grote stad woont, dan is de kans groot dat daar ook wel een kantoorgebouw is waar je een kamer kunt huren. Ga daarom concreet op zoek naar kantoorruimte in de buurt en vraag meerdere offertes aan. Zodoende weet je ook wat je maandelijks kwijt zal zijn aan huur en weet je of er voor jouw onderneming nog een plaatsje vrij is.

Grootte van de ruimte

Als je op zoek gaat naar nieuwe werkruimte, dan wil je natuurlijk dat deze groot genoeg is om te kunnen werken. Er moeten voldoende opties zijn om één of meerdere werkplekken te creëren en vergadertafel kwijt te kunnen. Misschien wil je groot graag een keukentje hebben om boodschappen, bestek en glazen kwijt te kunnen. Ook dan kan je gericht op zoek gaan naar gebouwen die hier aan voldoen. Natuurlijk kan je ook werkruimte zoeken op de groei. Als je de ambitie hebt de komende jaren uit te breiden, dan kan je er ook voor kiezen om direct voor wat groters te kijken. Op die manier heb je voor jezelf duidelijk in beeld waar je nieuwe kantoorruimte in Amsterdam aan moet voldoen.

Stabiele internetverbinding

Ook geen overbodige luxe is een stabiele internetverbinding. Anno 2018 kunnen bedrijven niet meer zonder internet om hun werkzaamheden uit te voeren. Zoek daarom ook uit hoe de internetverbinding is geregeld bij jouw eventuele nieuwe locatie. Werkt deze bijvoorbeeld op een openbare Wi-Fi netwerk? Of maakt het gebouw gebruik van glasvezel? Immers wil je natuurlijk dat je razendsnel internet hebt zodat je optimaal jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Informeer dus altijd van tevoren wat de status is van de internetverbinding en kijk of dit aansluit bij jouw ambities.

Soorten faciliteiten

Eén van de opties waar je wellicht naar gaat kijken is een bedrijfsverzamelgebouw. Hier vind je vaak meerdere kleine bedrijven met weinig personeel. Het is voor starters de ideale stap om uit de zolderkamer te komen en een serieuze werkruimte gaan zoeken. Bovendien zitten er vaak genoeg faciliteiten in zulke gebouwen waardoor het ook nog eens prettig binnenkomen is voor jou en eventuele klanten die je op bezoek krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een centrale cateraar, openbare zitruimtes en verschillende flexplekken. Kortom, let ook vooral op de faciliteiten rond een gebouw als je op zoek gaat naar nieuwe werkruimte.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag