Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Uitstelgedrag bij het vinden van je droombaan

Je hebt een aardige baan, maar dat je nu kunt zeggen dat het je droombaan is. Het liefst zou je op zoek gaan naar een baan die echt bij je past, maar je stelt het steeds weer uit. Uitstelgedrag is iets waar veel mensen last van hebben wanneer ze een grote stap willen nemen. Uitstelgedrag heeft in de meeste gevallen niets te maken met luiheid, maar met gedachten die belemmerend werken. Het gevolg is een schuldig, gestrest of gefrustreerd gevoel. Leer hoe je van je uitstelgedrag afkomt!

Perfectionisme en dwang

Om je uitstelgedrag beter te begrijpen, gaan we eerst kijken naar de redenen die hierachter schuilen. Mensen die uitstelgedrag vertonen zijn vaak erg perfectionistisch. Herken je dit? Je wilt alles tot in de puntjes goed doen. Doordat je bijna nooit tevreden bent met je werk, ga je er tegenop zien. Ook dwing je jezelf tot van alles op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Je moet zoveel dat het je tegen gaat staan. Wanneer je ook bij het zoeken naar een baan te veel perfectionisme en dwang aan de dag legt, kan dit ertoe leiden dat je het zoeken van je droombaan gaat uitstellen.

Waar moet ik beginnen?

Alle begin is lastig, dat geldt ook voor het zoeken naar een nieuwe baan. Je kunt op zoveel manieren zoeken naar een nieuwe baan, dat je niet goed weet hoe je dit aan moet pakken. Misschien heb je voor jezelf ook nog niet helemaal duidelijk wat je precies zoekt. En wat als ik straks uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek? Hoe presenteer ik mezelf dan? Er kunnen allerlei twijfels ontstaan bij het zoeken naar een nieuwe baan. Is die droombaan die je voor ogen had wel echt een droombaan? Door al deze twijfels, stel je het zoeken naar een nieuwe baan maar uit.

Reken af met uitstelgedrag!

Reken af met uitstelgedrag door voor jezelf concreet te maken wat je wilt. Stel jezelf een doel en maak een plan om dit doel te bereiken; een nieuw CV opstellen, bijscholing volgen, een persoonlijkheidstest en beroepskeuzetest doen, vacatures zoeken, bedrijven aanschrijven, sollicitatietraining etc. Deel dit traject op in overzichtelijke stappen. Plan tijd in je agenda in om je bezig te houden met het vinden van een nieuwe baan. Dwing jezelf niet om te veel in een korte tijd te doen, want dat bezorgt je alleen maar frustratie. Vind je het lastig om alleen op zoek te gaan naar jouw droombaan, schakel dan de hulp in van een loopbaancoach als steun in de rug!

Vind een loopbaancoach!

Reken nu af met je uitstelgedrag en zet de eerste stap, door hier online gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van loopbaancoaches in jouw omgeving. Zo ontdek je gemakkelijk welke loopbaancoach jou het beste kan helpen tegen het voordeligste tarief. Veel succes!