Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Verveling op het werk, een veelvoorkomend probleem

Wanneer we het over problemen op het werk hebben voeren onderwerpen als stress, hoge werkdruk en vermoeidheid vaak de boventoon. Burn-out is een ingeburgerd begrip geworden. Maar ook steeds vaker duikt de term ‘bore-out’ op! Het blijkt dat er ook veel mensen zijn die zich vervelen op het werk. ´Een luxe probleem,’ zullen mensen die eindeloos op zoek zijn naar een baan misschien zeggen. Maar niets is minder waar; het kan de gezondheid namelijk veel schade berokkenen.

Bore-out: moderne vervelingsziekte

Volgens de cijfers van een onderzoek van de Zwitserse organisatieadviseurs Peter Werder en Philip Rothlin heeft 15% van de werknemers te kampen met de symptomen van een bore-out. De symptomen van een bore-out zijn vergelijkbaar met die van een burn-out: vermoeidheid, prikkelbaarheid en depressie. Een bore-out ontstaat wanneer iemand lange tijd onder zijn niveau werkt, routinematig werk uitvoert of te weinig te doen heeft op het werk. De bore-out is geen nieuw fenomeen. Het heeft alleen een aantal jaar geleden een naam gekregen. Peter Werder en Philip Rothlin bundelden hun onderzoeksresultaten in het boek: Boreout! Overcoming Workplace Demotivation (2008).

25% van de werknemers verveelt zich

Er werd ook een Brits onderzoek naar verveling uitgevoerd door de psychologe Sandi Mann. Ze voerde een onderzoek uit onder honderd kantoormedewerkers. Uit de resultaten die ze in 2012 publiceerde, bleek dat 25% van de medewerkers zich chronisch verveelt. Het blijkt dat de mensen die zich op het werk vervelen na het werk sneller een borrel drinken. Vier van de vijf ondervraagden gaf ook aan de concentratie te verliezen tijdens het werk, omdat het zo saai is. Dit werkt fouten maken in de hand. Volgens Mann is hier een belangrijke taak weggelegd voor managers; ze moeten op zoek naar manieren om verveling op het werk tegen te gaan en ze moeten werknemers leren hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Niksen op het werk

Ook de Zweedse socioloog Roland Paulsen deed onderzoek naar verveling op het werk (2013). Hij spreekt binnen dit kader over ‘empty labour’. Er wordt volgens Paulsen tussen de anderhalf tot drie uur genikst op het werk. Hij interviewde 43 werknemers, die vertelden dat ze meer dan de helft van hun tijd op het werk besteden aan privézaken. Het grootste deel van de ondervraagde mensen waren hoogopgeleid met veel zelfstandigheid in hun werk. Er was onder meer een archivaris die onder werktijd zijn masterscriptie schreef en een copywriter die bijna de hele dag aan haar eigen blog werkte.

Op zoek naar een inspirerende carrière?

Verveel je je op je werk? Put je geen energie meer uit je werk? Dan zit je misschien niet op de juiste plek. Maar wat nu? Een loopbaancoach kan je helpen om je loopbaan weer interessant en inspirerend te maken. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van de beste loopbaancoaches in jouw omgeving.