Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Vier veelvoorkomende fouten met solliciteren

Bijna afgestudeerd? Op zoek naar een andere baan? Student en op zoek naar een passende bijbaan? Of misschien wel onverhoopt werkloos? In alle gevallen zal het er op neerkomen dat je moet gaan solliciteren. En dat is niet zo makkelijk!

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarbij hoort: niet in de bekende valkuilen stappen. Hieronder sommen we vier veelgemaakte fouten op die we hier tegenkwamen. Doornemen dus!

1. Het lettertype van het cv en één A4’tje

De eerste veelgemaakte fout is een beetje flauw, maar hij is daarom niet minder belangrijk: zorg ervoor dat het lettertype van het cv niet microscopisch klein is. Zorg voor een neutraal lettertype (lettertype 10 of 11) en zorg bovendien dat de tekst op één A4’tje past. Het is een ergernis als een cv te lang is of moeilijk te lezen is vanwege het te kleine lettertype en hierdoor wordt de kans simpelweg groter dat jouw cv ter zijde wordt geschoven.

2. Teveel praten aan het begin van het gesprek

Start het gesprek met een korte introductie over wie je bent en geef een korte samenvatting van hetgeen je tot nu toe hebt gedaan en bereikt hebt. Houd het zoals gezegd kort (halve minuut tot een minuut) en geef daarna de interviewer de ruimte om zijn verhaal te doen en vragen te stellen.

3. Heb het niet over geld in je sollicitatiegesprek

Geld, het salaris dus, is een soort ‘elephant in the room’. Voor iedereen is het buitengewoon belangrijk en zowel de interviewer als de sollicitant weten van elkaar dat het voor beide belangrijk is. Toch wordt het zeker niet geapprecieerd als je het onderwerp tijdens je eerste gesprek oprakelt. Het is een soort fatsoensnorm. Natuurlijk heeft het zwaar meegewogen dat je überhaupt solliciteert voor deze functie wanneer je jaarsalaris 100.000 is, maar meldt dit niet. Feitelijk is het een soort toneelstuk, waarbij je de illusie wekt dat het je enkel om de inhoud of het functieprofiel te doen is. Voor interviewers is het een absolute afknapper wanneer een bijdehante, 25-jarige sollicitant dit ter sprake brengt in het eerste gesprek!

4. Wees niet te eerlijk over je mindere punten

Eerlijkheid duurt het langst, zo luidt het gezegde. Meestal klopt dat, maar in een sollicitatiegesprek is dit toch niet altijd en per definitie het geval! Uiteraard, liegen moet je zeker niet doen, maar leg niet teveel focus en besteedt niet te veel tijd aan je zwaktes. Laat ze liever onbenoemd en heb het over je sterke punten. In het hierboven aangehaalde artikel staan nog meer tips, evenals hier (in het Engels), dus vergeet die niet te bekijken!