Agile werken: wat zijn de voordelen?

Agile werken: de kans is groot dat je hier al wel eens van hebt gehoord. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze werkmethode? Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen geheel begrijpelijk voor agile werken. Wil je weten of deze methode ook iets is voor jouw organisatie? Lees dit artikel!

Wat is Agile werken?

Agile werken is een effectieve werkmethodiek dat in veel organisaties wordt toegepast. Het doel van deze werkmethodiek is dat zelfsturende teams door middel van korte sprints goede resultaten behalen. Het toepassen van Agile werken zorgt ervoor dat jouw organisatie beter kan omgaan met onzekerheden.

Agile werken werd voorheen vooral geïmplementeerd bij organisaties in de softwareontwikkeling, echter wordt de werkmethode nu door organisaties in vele branches geïmplementeerd. Voor iedere organisatie die een product of dienst ontwikkeld is het interessant om agile werken te implementeren. Hiervoor is het nodig om agile trainingen te volgen. VX Soon is een bekende en goede aanbieder van kwalitatieve agile trainingen. Tijdens deze trainingen wordt aan de zogenoemde Scrum teams uitgelegd “wat”, “waarom” en “hoe”. Ieder teamlid krijgt een taak. Vervolgens kunnen de zelfsturende teams aan de slag.

Wat zijn de voordelen van agile werken?

Niet voor niets kiezen steeds meer organisaties voor het implementeren van agile werken. Deze effectieve werkmethode brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Voor zowel werkgevers als werknemers is agile werken een verbetering. Wij hebben hieronder de grootste drie voordelen voor je op een rij gezet!

Voordeel 1. Deadlines halen
Het halen van deadlines.. welke organisatie heeft daar geen problemen mee? Nou, organisaties die agile werken hanteren halen! Door het agile werkproces worden deadlines een stuk gemakkelijker gehaald. Deadlines verschuiven is dus niet meer nodig. Agile werken zorgt ervoor dat de ontwikkeling blijf verbeteren. Dit komt onder andere door de korte feedback loopt, deze worden vaak elke twee weken ingepland. Zo worden aanpassingen, verbeteringen en beslissingen sneller toegepast.

Voordeel 2. Verbetering van kwaliteit
Het belangrijkste voor organisaties is natuurlijk kwaliteit leveren. Of het nou om een dienst of product gaat, kwaliteit is altijd het belangrijkst. Door de feedback loops bij het toepassen van deze werkmethodiek zal de kwaliteit van het product of de dienst die je levert zeker verbeteren.

Voordeel 3: Werkplezier
Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk erg belangrijk, vooral voor werkgevers, maar wat heeft agile werken te bieden voor werknemers? Meer werkplezier. Het is natuurlijk belangrijk dat werknemers gemotiveerd blijven en plezier beleven in hun werk. Bij agile werken verbetert het contact met collega’s door de vele feedbackmomenten. Dit zorgt voor een betere relatie met collega’s. Een goede relatie met collega’s is essentieel voor werkplezier. Ook halen werknemers veel energie uit het werken met sprints, waardoor er productiever en kwalitatiever gewerkt kan worden. Bij het implementeren van Agile werken zal je merken dat er snel een positieve spirit heerst in de zelfsturende teams.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag