De voordelen van meerdere banen tegelijk

Geeft je huidige baan niet voldoende voldoening, maar wil je ook niet zomaar je baan opzeggen? Dan is het het overwegen waard om meerdere banen te nemen. Je huidige baan kun je misschien parttime uitvoeren? We hebben binnen de loopbaanpraktijk veel succesverhalen voorbij zien komen van mensen die meerdere jobs tegelijk gingen uitvoeren. Ontdek wat de voordelen zijn en ontdek of het iets voor jou is!

Waarom meerdere banen nemen?

Is één baan niet genoeg? Zeker voor mensen die al lang op zoek zijn naar werk, kan het vreemd in de oren klinken dat er mensen zijn die meerdere banen hebben. Maar juist ook voor werkzoekenden, kan dit dé oplossing zijn. Er zijn allerlei goede redenen om meerdere banen te nemen. Soms is het noodzaak, omdat je met je huidige baan of je eigen bedrijf niet voldoende inkomen hebt. Misschien wil je eens een ander vakgebied onderzoeken en om die reden meerdere banen uitvoeren? Je huidige baan is misschien niet afwisselend en uitdagend genoeg, waardoor je werkplezier eronder leidt? Dan kan die andere baan je helpen om weer nieuwe energie te krijgen!

Ik kan niet kiezen!

Sommige mensen zijn in de wieg gelegd voor een bepaalde baan, maar wat als jouw interesses heel breed zijn? Je bent niet de enige; er zijn genoeg mensen die het lastig vinden om te kiezen. Maar waarom zou je? Het hoeft niet ‘of-of’ te zijn, het kan ook ‘en-en’ zijn! Veel mensen zien deze mogelijkheid over het hoofd. In de ochtend werk je als medisch secretaresse en in de middag geef je paardrijlessen. Je ‘basisbaan’ is vaak de baan waarvan je vindt (vaak onder invloed van je omgeving, opvoeding en cultuur) dat je die moet doen en de baan die je erbij neemt is vaak de baan waar je hart ligt. Veel mensen die ontdekken dat dit mogelijk is gaan vervolgens ook hun basisbaan leuker vinden en deze met meer plezier, energie en creativiteit uitvoeren.

Meerdere banen? Een carrière van deze tijd!

Door de jaren heen zien we allerlei ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt. Zo bleven jaren geleden de meeste mensen hun hele werkende leven in dienst van hetzelfde bedrijf. Nu is het eerder regel dan uitzondering dat mensen tijdens hun carrière meerdere keren van baan switchen. Daar komt nu ook nog het fenomeen ‘meerdere banen tegelijk uitvoeren’ bij. Het is een carrière die heel goed past binnen deze tijd; een tijd waarin een baan voor het leven nauwelijks meer bestaat. Flexibele werktijden, flexibel van baan veranderen en flexibel meerdere jobs uitoefenen; we zijn tegenwoordig steeds beter in staat om zelf vorm te geven aan onze carrière.

Nog meer voordelen van meerdere banen tegelijk

Hierboven kwamen al enkele voordelen van meerdere banen tegelijk aan de orde. We zetten hier nog meer voordelen uiteen:

Meerdere talenten ontwikkelen
Iedereen heeft talenten en ook iedereen heeft meer dan één talent. Binnen één baan heb je niet altijd de mogelijkheid om meerdere van je talenten te ontwikkelen. Door meerdere verschillende banen uit te voeren, is dat wel mogelijk.

Je persoonlijkheid ontwikkelen
Je persoonlijkheid bestaat uit een verzameling van eigenschappen, die bepalen hoe jij in bepaalde situaties reageert, hoe jij denkt en die bepalen waardoor je gemotiveerd raakt. Binnen één baan heb je misschien niet de mogelijkheid om al deze eigenschappen te ontwikkelen.

Veilig risico’s nemen
Is het jouw droom om een eigen bedrijf te starten? Dan kun je dit ook naast je huidige baan doen, zo houd je dat stukje financiële zekerheid dat je als fulltime ondernemer niet hebt.

Zijn er ook nadelen?

Dat klinkt allemaal mooi, maar meerdere banen tegelijk is niet voor iedereen geschikt. Je moet wel in staat zijn om je aandacht en concentratie te verdelen over meerdere banen. Voor sommige mensen kan dat tot verwarring en extra stress leiden. Wat is voor jou de beste manier van werken? Een loopbaancoach kan je helpen om daarachter te komen en om samen met jou de weg uit te stippelen voor jouw ideale carrière!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag