Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

De voordelen van outplacement

Wanneer je werkgever je een outplacementtraject geeft, zal dit meestal niet zomaar uit de lucht komen vallen. Je zult het in de meeste gevallen al langer hebben zien aankomen. Er kunnen allerlei redenen zijn voor outplacement. Het is voor de meeste mensen een lastige periode met veel onzekerheden en vragen. Een outplacementtraject biedt je echter een aantal interessante voordelen.

Redenen voor outplacement

Een veelvoorkomende reden voor een outplacementtraject is dat een werkgever moet bezuinigen of reorganiseren, waardoor er mogelijk voor jou geen plek meer is binnen de organisatie. Een andere reden kan zijn dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Je baas en jij zien het niet meer zitten om samen verder te gaan. Misschien voel je je niet meer op je plek binnen je functie, omdat je niet al je talenten kunt benutten of omdat er geen doorgroeimogelijkheden zijn. Ook dan kan een outplacementtraject een goede optie zijn.

Onzekere toekomst of nieuwe kansen

Een outplacementtraject is voor veel mensen een ingrijpend proces vanwege hun onzekere toekomst. Je kunt je ook onzeker voelen over je capaciteiten en je kunt twijfels hebben over het vervolg van je loopbaan. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik echt? Dit zijn allemaal vragen die nu voortdurend door je hoofd spoken. Er zijn echter ook mensen die inzien dat een outplacement nieuwe kansen met zich meebrengt. Outplacement kan je namelijk ook veel voordeel bieden. Wanneer je het traject met een positieve instelling ingaat, zal je hier veel baat bij hebben.

Voordelen van outplacement

Hoewel je een onzekere periode tegemoet gaat, heb je in ieder geval wel de zekerheid dat je niet meteen werkloos bent. Je hebt bij outplacement meer zekerheid dan bij ontslag. Je krijgt nu de tijd om een goede oplossing te vinden, zodat je niet werkloos hoeft te worden. Maak van deze tijd, waarin je gewoon doorbetaald wordt, gebruik om een geschikte nieuwe baan te vinden. Een ander groot voordeel is dat je dit bij een outplacementtraject onder de deskundige begeleiding van een loopbaancoach kunt doen.

Loopbaancoach bij outplacement

Een loopbaancoach kan je helpen met het onderzoeken van waar je interesse liggen, waar je echt goed in bent en wat je echt wilt. Misschien kom je er wel achter dat een complete omscholing voor jou de beste optie is. Ben je erachter binnen welke functie jouw talenten het best benut kunnen worden en waarbinnen je je prettig voelt, dan zal het je beter lukken om dit in een sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek te onderbouwen. Maar ook in de voorbereiding hierop kun je rekenen op de steun van je loopbaancoach.

Op zoek naar een geschikte loopbaancoach?

Hier op Loopbaanhulp.nl vind je gemakkelijk een goede loopbaancoach bij jou in de buurt. Vul hier het online contactformulier in met al je vragen en ontvang gratis offertes van diverse loopbaancoaches. Kies zelf de loopbaancoach uit die bij jou past!