Waar knappen recruiters op af bij sollicitaties?

Wanneer je begint met solliciteren is het een goed idee om je eens in te leven in de personen aan de andere kant van de tafel, bijvoorbeeld de recruiters. Hoe is het voor hen om telkens uit die stapels sollicitatiebrieven de juiste kandidaten te selecteren? Waar letten ze op? En vooral ook waar knappen ze juist op af? Ontdek hier 4 punten waar recruiters tijdens het solliciteren op afknappen!

1. Spelfouten in een sollicitatiebrief of cv

Het lijkt een open deur, maar het blijkt dat nog steeds veel sollicitanten erg onzorgvuldig zijn in hun correspondentie. Als een sollicitant een sollicitatiebrief vol typ-, spel- en taalfouten opstuurt en dan ook nog eens beweert dat hij of zij heel nauwkeurig werkt, dan is dat natuurlijk helemaal een afknapper voor een recruiter. Dubbelcheck daarom altijd je sollicitatiebrief en je cv én laat ze vervolgens ook nog eens door een ander zeer kritisch persoon nakijken. Zelf lees je sneller over je eigen fouten heen. Zorg ook dat de interpuncties en spaties in orde zijn en zorg voor een overzichtelijke opmaak van de tekst. Andere afknappers voor recruiters zijn te grappige of creatieve e-mailadressen en handgeschreven sollicitaties.

2. Een ongepaste profielfoto

Is het wel of geen goed idee om een profielfoto toe te voegen aan je cv? De meeste recruiters vinden het prettig om een beeld te hebben van de persoon waarmee ze van doen hebben. Bovendien is het gemakkelijker om iemand te onthouden als er een foto bij zit. Daarnaast zullen de meeste recruiters je bij interesse vast wel even Googelen of op zoek gaan naar je LinkedIn-profiel, waar meestal een foto van je te vinden is. Wat een grote afknapper is, is het meesturen van een ongepaste profielfoto met je cv. Denk hierbij aan een foto waar je te uitdagend op staat, een onduidelijke foto waarin je ergens in de verte op de foto staat, een foto met partner of kinderen, of wat dacht je van een profielfoto met je huisdier? Dit komt erg onprofessioneel over!

3. Solliciteren omdat het moet

Sommige sollicitanten zijn volgens recruiters een kei in zichzelf steeds maar aanpassen aan functies die eigenlijk niet bij hun passen. ‘Tja, je moet toch wat!’ stralen ze uit. Dat is niet waar recruiters op zitten te wachten; je verspilt hiermee hun tijd. Als je weet dat ze soms tientallen of honderden reacties op een vacature ontvangen, kun je je hier vast iets bij voorstellen. Ze zoeken naar mensen die met oprechte interesse en enthousiasme voor een baan willen gaan. Solliciteer alleen op vacatures die goed passen bij je achtergrond, ervaring en interesses. Doe liever iets minder sollicitaties de deur uit die gericht zijn, dan dat je zomaar in het wilde weg overal op reageert.

4. Vergeten dat solliciteren een procedure is

Er zijn sollicitanten die vergeten dat solliciteren meer is dan enkel een sollicitatiegesprek. Tijdens het gesprek zetten ze een positief masker op, maar daarbuiten laten ze zich op een andere manier kennen; ze zijn onbeleefd tegen de portier of receptioniste, ze maken het de secretaresse lastig om een sollicitatiegesprek in te plannen omdat ze nooit tijd hebben, etc. Solliciteren is een procedure waarbinnen je binnen elke etappe het beste van jezelf moet tonen. Even kort het sollicitatiegesprek opvolgen door een e-mail te sturen met het bericht dat je het gesprek als prettig hebt ervaren en graag snel wat hoopt te horen, kan het verschil maken!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag