Waarom is een carrièreswitch eng?

Je hypotheek eerst afbetalen, wachten tot je kinderen zijn afgestudeerd, nog een paar maanden sparen voor die droomvakantie. Er zijn altijd weer nieuwe redenen voor waarom je die carrièreswitch toch nog even uitstelt. Want hoewel je wellicht al jaren droomt om iets anders te gaan doen, blijft het een doodenge beslissing. Zal er ooit het juiste moment komen om die carrièreswitch te maken? En waarom is die carrièreswitch zo eng?

Ontevreden werknemers

“De helft van werkend Nederland wil dit jaar een nieuwe baan”, “Nederlanders ontevreden over werkgever”, “Horecamedewerkers minst tevreden over baan”. Elk jaar zie je de krantenkoppen weer voorbijkomen. Tevredenheidsmonitors drukken ons met de neus op de feiten; velen zitten al jaren aan hetzelfde bureau te werken, terwijl ze stiekem iets totaal anders willen. Wat houdt ze tegen? Hoe irritant die ene leidinggevende ook is en hoe klaar je ook bent met het schrijven van jaarplannen die nooit gerealiseerd worden, veel mensen vinden het doodeng om de stap naar een nieuwe baan te zetten.

Waarom verandering eng is?

De volgende keer dat je redenen bedenkt waarom je die carrièreswitch toch nog een paar jaartjes uitstelt, is het goed om te bedenken waarom je dat precies doet. Een van de redenen is waarschijnlijk dat jij, net zoals bijna iedereen, simpelweg niet van verandering houdt. Ons brein houdt er nou eenmaal van om bevestigd te worden in verwachtingen. Onverwachte situaties leveren immers extra werk voor je op. Je brein heeft geen referentiekader om op te anticiperen en moet aan de slag om deze alsnog aan te maken.

De magie van de routine

De weg naar kantoor, het bedienen van het koffieapparaat, notuleren tijdens de wekelijkse afdelingsvergadering; hoe langer we in onze baan zitten, hoe meer zaken we kunnen overlaten aan onze automatische piloot. Behalve dat routineklusjes minder tijd en energie vergen, geven ze onze dag ook structuur en een gevoel van veiligheid. Ook de schrijver Charles Duhigg zag hoe routines een groot deel van de invulling van zijn dag bepaalden en vroeg zich af of je dit principe ook in je eigen voordeel kunt laten werken. Want als routines zo krachtig zijn, dan zijn ze wellicht ook de sleutel tot het behalen van succes!

Zet routine strategisch in

In zijn boek The power of habit beschrijft Duhigg hoe je, door je eigen routines goed te bestuderen, ze volledig naar je eigen hand kunt zetten. Of het nou gaat om die ene kop koffie die je elke ochtend om elf uur neemt of het vertrouwde gevoel dat die wekelijkse donderdagochtend-meeting op kantoor je geeft; zodra je weet waarom de routine voor jou werkt (gezellig kletspraatje bij het koffieapparaat? Een vast moment in de week feedback op je werk ontvangen?), dan worden de routines vervangbaar. Ook op een nieuwe werkplek zal namelijk vast wel weer een gezellige koffiehoek zijn. Kortom: word je bewust van je eigen routines en het wordt minder eng om ze in te ruilen voor nieuwe versies.

Een nieuwe baan?

Wanneer je eenmaal inzicht hebt in je eigen routines, kun je voorzichtig verder kijken. Welke vertrouwde elementen van je huidige baan maken dat je er blijft? Zijn dit aspecten die wellicht in jouw droombaan ook prima terug te vinden zijn? Is er een manier om de overstap meer geleidelijk te maken, bijvoorbeeld door dat eigen bedrijf te starten zonder direct je vaste vertrouwde baan op te zeggen? Ga dit bij jezelf na en maak die carrièreswitch! Weet je nog niet goed wat je wilt? Of zou je toch graag wat ondersteuning hierin willen, schakel dan de hulp in van een loopbaancoach!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag