Waarom je niet zomaar elke baan moet accepteren

Je krijgt het verlossende telefoontje: ‘Je hebt de baan gekregen!’ Maar wacht eens even? Had je stiekem niet toch wat twijfels? Weet waar je aan begint! Zeker wanneer je al lange tijd op zoek bent naar een baan is het verleidelijk om maar meteen een gat in de lucht te springen. Maar pas op dat je niet in een valkuil belandt! Lees hier waarom je niet zomaar elke baan moet accepteren!

1. Waarom wil je deze baan zo graag?

Vraag jezelf bij elke sollicitatie af, waarom je deze baan zo graag wilt. Zijn je drijfveren om je op deze baan te storten reëel! Is je drijfveer misschien omdat deze baan geld in het laatje brengt? Geld om je rekeningen mee te kunnen betalen is uiteraard heel belangrijk, maar maakt deze baan je ook echt gelukkig? Het is belangrijk dat je voor een baan gaat, waarin je het beste uit jezelf kunt halen! Dat motiveert! Dat geeft pas echt voldoening! Weet je niet wat jouw drijfveren zijn, dan kan een loopbaancoach je helpen om deze naar de oppervlakte te ‘toveren’!

2. Zijn al je vragen beantwoord?

Krijg je na een sollicitatiegesprek een bericht dat jij bent uitgekozen voor de betreffende functie? Denk dan eens na of je wel antwoord hebt gekregen op alle vragen die je had. Zorg dat er geen onduidelijkheden meer bestaan over zaken als je salaris, de concrete taken die je uit gaat voeren, over wat er precies van je wordt verwacht, de secundaire arbeidsvoorwaarden, de hoeveelheid vakantiedagen, de locatie waar je aan de slag gaat, je startdatum, etc. Vaak wordt er na het verlossende bericht dat jij de baan krijgt nog een afspraak gemaakt voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Dat is de ideale gelegenheid om al je vragen te stellen en alles duidelijk zwart op wit te krijgen.

Tip: vraag concreet hoe een gemiddelde werkdag of -week er hier voor jou uitziet.

3. Weet je met wie je dagelijks van doen hebt?

Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van de mensen waarmee je straks dagelijks van doen hebt in je nieuwe baan. Vraag er bijvoorbeeld eens naar in je sollicitatiegesprek. Een prettige leidinggevende en collega’s kunnen echt het verschil maken. Een baan die inhoudelijk misschien minder interessant is, kan een stuk draaglijker zijn als je omringd wordt door leuke mensen. Een baan die inhoudelijk ontzettend interessant is, kan je compleet tegen gaan staan als je niet met je leidinggevende en collega’s door één deur kan. Jouw werkplezier hangt sterk af van de mensen om je heen!

4. Welke sfeer straalt het bedrijf uit?

Behalve dat je collega’s je aanspreken, moet je je ook prettig voelen bij de bedrijfscultuur. Is die misschien heel conservatief of juist heel informeel? Veel starters op de arbeidsmarkt vergeten om hiernaar te kijken en ontdekken deze dingen pas als ze eenmaal aan het werk zijn. Je kunt tijdens je sollicitatiegesprek al een goede indruk krijgen door goed rond te kijken en vragen te stellen. Misschien is het mogelijk om een rondleiding te krijgen over de afdeling waar je komt te werken en kun je alvast een kort praatje maken met de mensen op de werkvloer? Hier kun je veel uit afleiden.

5. Ken je de geschiedenis van de baan?

Het is verstandig om eens te onderzoeken waarom de functie waar je op solliciteert is vrijgekomen. Waarom is de persoon die deze functie vervulde weggegaan? Hoe lang heeft deze persoon op deze plek gezeten? Soms ontdek je dat een vacature na korte tijd opnieuw beschikbaar is gekomen, dan is het belangrijk om daar vragen over te stellen. Misschien geeft deze job een hoge werkdruk? Of is de baan misschien niet uitdagend genoeg? Het kan ook zijn dat de functie nieuw gecreëerd is en dat je de eerste bent die deze functie binnen het bedrijf gaat vervullen. Door de achtergrond te kennen, kun je veel over het bedrijf en de baan leren. Deze informatie helpt je om een weloverwogen keuze te maken om de baan wel of niet te accepteren!

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag