Welk vervolg geef jij je carrière na het HBO?

Eindelijk, je bent geslaagd voor de hogeschool en wil je carrière nog een boost geven. Met een post hbo opleiding kun je bedrijfstechnisch kennis opdoen die bij de organisatie past waar jij wilt gaan werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in de zorg wil gaan werken. Je leert dan hoe je dit moet doen en welke basissystemen er in de meeste gevallen worden toegepast. Ook zou je de detailhandel in kunnen gaan waar weer een hele andere aanpak voor nodig is. Er zijn meer dan 60 richtingen waar je uit kunt kiezen.

Het bedrijfsleven leren begrijpen

Er zijn veel verschillende post hbo opleidingen waarmee je binnen een bedrijf structuur aan kunt brengen. Het is een opleiding die tussen het HBO en master in ligt. In korte tijd kun je de belangrijkste principes van een management opleiding leren. Vaak zijn het trajecten die ongeveer 1 jaar duren. Intussen kan jij al veel functies bekleden waarmee je dus geld kunt verdienen. Daarnaast kun je dan ook nog verder studeren op een andere richting in het post hbo traject. Er wordt veel gekozen voor post hbo bedrijfskunde als basis voor de principes van een bedrijf te leren begrijpen. Dit kun je later nog uitbreiden met een opleiding in de specifieke richting waar je wil werken. Of het nu in de zorg is of juist bij een grote multinational. Het is een mooie basis opleiding waarmee je een bedrijf leert begrijpen of je eigen bedrijf kunt starten.

De opleiding post HBO management

De post hbo management leert jou de basisprincipes van een bedrijf te hanteren en te begrijpen. Zo kun je een stijl ontwikkelen waarmee je als manager toch in verbinding bent met je collega’s. Hierdoor kun je nieuwe doelen stellen en bereiken. Jij bent als het ware de spil tussen de directie en de werkvloer. Het is belangrijk dat je jezelf kunt inleven in de ogen van beide partijen. Daarnaast moet je ook een beetje op de hoogte zijn van de kosten en baten. Medewerkers hebben altijd wel wat te klagen, maar het moet financieel ook haalbaar zijn om er verandering in te brengen. Daarnaast weet je ook wat de positie van het bedrijf in de markt is. Het is ook de bedoeling dat je deze probeert te behouden of gaat verbeteren. Er is niet 1 manier die standaard werkt voor een bedrijf. Je zult dus regelmatig nieuwe manieren uitproberen om de positie van een bedrijf te verbeteren.

Tijd om carrière te gaan maken

Als je de basisprincipes onder de knie hebt, kun je veel richtingen op. Zo kun je ervoor kiezen om bij een grote of kleine organisatie een leidinggevende functie aan te nemen. Daarnaast bezit je ook de basiskennis om je eigen bedrijf te kunnen beginnen. Het is de praktijk waar jij het nu in moet gaan doen. Kies dus niet alleen wat je leuk vindt, maar ook wat je geleerd hebt. Zo kan jij je droombaan vinden.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag