Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Welke baan maakt jou echt gelukkig?

Omdat je tijdens je leven een groot deel van je tijd werkend doorbrengt, is het belangrijk dat je je gelukkig voelt met je baan. Maar welke baan is dat? Een loopbaancoach kan je helpen om het juiste antwoord te vinden op deze vraag. Onder druk van onze veeleisende maatschappij denken veel mensen dat goed nooit goed genoeg is. Maar maakt die prestatiedrang ons gelukkig?

Snel carrière maken en veel verdienen

Op de huidige arbeidsmarkt zien we de tendens dat je zo hard mogelijk moet werken om zo snel mogelijk carrière te maken en veel geld te verdienen. Wanneer je hier niet meteen in slaagt, voel je je al snel gefrustreerd. Binnen onze samenleving hebben mensen ontzettend veel kansen om hun talenten te ontwikkelen. Al van jongs af aan worden we gestimuleerd om overal het beste in te zijn; op school, op de sportclub en in ons sociale leven.

Het perfecte leven op social media

Dan hebben we het nog niet gehad over de manier waarop we ons leven presenteren op de social media. Hoe eerlijk is het beeld dat we geven? Deelt niet iedereen het liefst alleen maar die topmomenten? Op Facebook en Instagram zetten we foto’s die een perfect leven afschilderen. Deze trend stimuleert nog meer de prestatiedrang van mensen. Het probleem is dat als we zo doorgaan, we nooit tevreden zijn. Er is altijd wel iemand die het nog beter voor mekaar heeft!

Behoor jij tot de prestatiegeneratie?

Mensen die we onder de prestatiegeneratie scharen, kijken vooral naar het imago van een beroep. Dat is jammer, want daardoor vergeten ze bij hun beroepskeuze beroepen die minder imago hebben, maar die inhoudelijk gezien veel voldoening geven. Loopbaanadviseurs zien dat veel mensen bij de keuze voor een beroep te veel kijken naar het imago van beroepen. Wil je gelukkig worden, dan is niet imago maar inhoud het allerbelangrijkste! Hoe eerlijk heb jij gekeken naar welke baan bij je past? Heb je je misschien ook laten verleiden door het imago dat een beroep je zou kunnen geven?

De juiste balans vinden

Een topcarrière hoeft geen voorwaarde te zijn voor een gelukkig leven. Natuurlijk is het belangrijk dat je binnen je baan jouw talenten kunt ontwikkelen, maar bovenal moet je het leuk vinden wat je doet. Stel inhoud voorop en niet imago en een topsalaris. Veel mensen moeten opnieuw leren om tevreden te zijn met een normale, middelmatige baan. Want zeg eens eerlijk, je werk is belangrijk, maar zeker niet het allerbelangrijkste in je leven! Het gaat erom dat je een baan vindt waarin je de juiste balans kunt vinden. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Aarzel dan niet om hier een loopbaancoach te vinden, die je hierin kan begeleiden!

Vrijblijvend adviesgesprek loopbaancoach

Wanneer je ons contactformulier invult ontvang je vrijblijvend een offerte van loopbaancoaches in jouw regio. Kies de beste loopbaancoach en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.