Werken in de banksector

De wereld voor banken is aan het veranderen. Nieuwe betaalmethoden zijn in opkomst. Het grootste voorbeeld hiervan is de Bitcoin. Daarnaast zijn er steeds meer bemiddelaars voor de betaling zoals Adyen, PayPal en Apple Pay. Ook op gebied van hypotheken speelt de bank een andere rol. De consument kiest eerder voor advies van een bemiddelaar dan voor advies van de bank. Deze veranderingen vragen om nieuw vaardigheden en een continue uitdaging.

Continue uitdaging

Het bovengenoemde scenario is een grote uitdaging voor de banken. De sector is continu in beweging. Nieuwe betaalmethoden kunnen zich snel ontwikkelen door social media en het internet. Ook hebben bedrijven andere behoeftes omtrent de betaling. Dit door de opkomst van online betalen en digitale facturen. De banken en zullen continue moeten innoveren om hum positie te behouden. Dit vraagt om nieuwe inzichten en frisse medewerkers.

Beloning

De salarissen bij banken zijn boven marktconform. Je verdient meer dan bij andere bedrijven. Ook bieden banken meer opleidingsmogelijkheden. Dit is voor veel mensen een van de redenen om bij een bank te werken. Naast salaris zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden in de banksector vaak ook prima. Je krijgt snel een auto van de zaak en ook een laptop en/of smartphone is bij veel banen geen probleem. Daarnaast wordt er uiteraard ook gedacht aan vakantiedagen.

Formaliteit – Verklaring omtrent gedrag

Je werkt met veel vertrouwelijke gegevens en behartigd de belangen van consumenten omtrent de financiën. Daarom heb je voor een functie bij een bank een verklaring omtrent gedrag nodig (VOG). Een VOG wordt uitgegeven door de overheid. De instantie Justis beoordeeld of je geschikt bent voor een maatschappelijke functie. Aan de hand van je strafblad wordt beoordeeld of je geschikt bent. Heb je geen strafblad? Dan krijg je altijd een VOG. Heb je wel een strafblad, dan wordt beoordeeld of je geschikt ben voor de functie. Een leeg strafblad is dus het aanraden waard als je gaat solliciteren op een van de vacatures in de banksector.

Formaliteit – wft-diploma

In de wet op financieel toezicht (wft) staan een groot aantal regels en voorschriften voor de financiële markten. Het AFM houdt toezicht of deze regels worden nageleefd. De werkzaamheden van Banken vallen ook onder deze wetgeving. Iedereen die mensen helpt of advies geeft in geldzaken heeft een wtf-diploma nodig. Er zijn verschillende diploma’s voor hypotheken, verzekeringen, pensioen ect. Elk product heeft zijn eigen certificeringen. Dit alles om de klant zo goed mogelijk te helpen.

Heb je meer vragen over dit onderwerp of zou je graag bij een bank willen werken? Ga dan naar recruiter voor meer informatie. Zou kunnen je helpen met het vinden van een baan in de bank sector.