Wat heb je nodig om gelukkig te zijn op je werk?

Heb je weleens stilgestaan bij wat voor jou het antwoord is op deze vraag? Het is belangrijk dat je daar een goed beeld van hebt als je op zoek gaat naar een baan. Of misschien merk je dat je je niet meer zo prettig voelt op je huidige werkplek? Hoe komt dat? Of heeft het gedwongen thuiswerken vanwege corona ineens je werkgeluk beïnvloed? Lees hier hoe je erachter komt wat je nodig hebt om gelukkig te zijn op je werk.

Werkgeluk, een topprioriteit!

Werkgeluk ervaren zou geen luxe moeten zijn! Als je bedenkt hoeveel tijd van je leven je werkend doorbrengt, is jouw werkgeluk een topprioriteit. Veel mensen schuiven deze prioriteit jammer genoeg door naar het einde van hun prioriteitenlijstje. Droombanen liggen namelijk niet voor het oprapen. Maar wat is werkgeluk nu eigenlijk? Pas op, want het hoeft niet gelijk te staan met het waarmaken van torenhoge ambities en bakken met geld verdienen. Wat werkgeluk is, kan je geheel op jouw manier invullen!

Werkgeluk en corona

Onderzoeken wijzen uit dat het werkgeluk van veel mensen een knauw kreeg tijdens de coronacrisis. Dat thuiswerken niet voor iedereen is weggelegd, blijkt hier wel uit. Mis je bijvoorbeeld de sociale contacten met collega’s, de motiverende teamspirit of dat gevoel van saamhorigheid? Dan zijn dit voor jouw belangrijke waarden als het gaat om werkgeluk. Anderen ontdekten misschien dat ze een werkomgeving nodig hebben, waarin ze minder snel worden afgeleid of dat ze moeite hebben met de scheiding tussen privé en werk. Gebruik de kennis die je in deze vreemde tijden over jezelf hebt opgedaan om aan je werkgeluk te bouwen.

Verantwoordelijkheid nemen

Binnen de loopbaancoaching zien we dat veel mensen het idee hebben dat hun werkgeluk voornamelijk afhankelijk is van externe factoren. Wat ze tijdens hun traject van loopbaancoaching ontdekken, is dat ze hier juist grotendeels zelf verantwoordelijk voor zijn. Het zijn jouw overtuigingen, die bepalen hoe jij de wereld om je heen bekijkt en welke beslissingen je vervolgens neemt. Zit je niet lekker in je vel op je werk? Ga dan na waar die weerstand die je voelt vandaan komt? Ben je toe aan nieuwe uitdagingen, zijn je interesses verschoven, richt je je misschien te veel op wat fout gaat in plaats van wat goed gaat of past deze baan gewoon niet meer bij je?

De sleutel is zelfkennis

Werkgeluk is voor een groot deel maakbaar. Daarvoor is het cruciaal dat je voldoende zelfkennis opdoet. Een loopbaancoach kan je daarmee helpen. Het werkt voor de meeste mensen heel bevrijdend als ze merken, dat ze zelf voor een heel groot deel invloed hebben op hun werkgeluk. Kom je er echter achter dat een baan toch echt niet bij je past? Dan beschik je nu over de zelfkennis die het mogelijk maakt om gericht op zoek te gaan naar een baan die wel bij je past en waar jouw werkgeluk kan zegevieren.

Leer bouwen aan je werkgeluk

Wil je meer weten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van loopbaancoaches in jouw omgeving, die je kunnen helpen om te ontdekken hoe jij het beste uit jezelf kunt halen en een gelukkige carrière tegemoet gaat.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag