De werkgevers- en intentieverklaring: 6 vragen beantwoord

Je kan je geluk niet op, want na flink onderhandelen is jouw bod geaccepteerd. Nog even en je bent eigenaar van jouw droomwoning. De volgende stap is het regelen van je financiering. Je hebt gehoord dat je hiervoor een werkgeversverklaring nodig hebt. Maar op Google lees je over een intentieverklaring. Dat roept een heleboel vragen op. Wat houdt het precies in? En waarmee moet je rekening houden bij het invullen? In samenwerking met hypotheekadviseur eyeOpen.nl kijken we naar werkgeversverklaring en beantwoorden de zes meest gestelde vragen over dit onderwerp.

1. Wat is een werkgeversverklaring?

Ben jij in loondienst, dan wordt er bij het afsluiten van een hypotheek altijd gevraagd naar een werkgeversverklaring. Ook als je een vast contract hebt. Deze verklaring geeft samen met je meest recente loonstrook inzicht in je inkomenssituatie. De hypotheekverstrekker kan zo bepalen of jij je hypotheeklasten al dan niet kunt (blijven) betalen.

2. Wat is een intentieverklaring?

Heb je een tijdelijk contract of zit je nog in je proeftijd? Dan moet jouw werkgever ook een intentieverklaring invullen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dit geen apart document, maar onderdeel van de werkgeversverklaring. In deze ‘verklaring voortzetting dienstverband’ geeft je werkgever aan dat hij van plan is om jou, na afloop van je tijdelijke contract, in vaste dienst te nemen. Natuurlijk alleen als de bedrijfsomstandigheden het toelaten en jij op hetzelfde niveau blijft presteren.

3. Wat gebeurt er als je geen intentieverklaring krijgt?

Het kan zijn dat jouw werkgever geen intentieverklaring wilt verstrekken. Gelukkig hoeft dat niet meteen te betekenen dat het onmogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Je kan namelijk als flexwerker worden aangemerkt. De hypotheekverstrekker stelt jouw inkomen dan vast door het gemiddelde te nemen van wat je de afgelopen drie jaar hebt verdiend. Op basis daarvan wordt berekend wat je maximaal kunt lenen!

4. Wat moet er worden ingevuld op de werkgevers- en intentieverklaring?

Je werkgever, of iemand anders die daartoe bevoegd is, moet de meest recente versie van de verklaring invullen en ondertekenen. Dat is nogal een precisiewerkje. Let er daarom goed op dat er niets fout gaat, de geldverstrekker keurt het document zonder pardon af als het niet volledig en correct is ingevuld. Om het allemaal een stukje makkelijker te maken, is er in 2016 een nieuwe variant werkgeversverklaring gelanceerd. Deze kan digitaal ingevuld worden en behoeft geen firmastempel meer. Handig!

5. Zijn er nog dingen waar je op moet letten bij het invullen?

Er zijn een paar aandachtspunten bij het invullen van de verklaring. Denk bijvoorbeeld aan het inkomen. Dat moet exact hetzelfde zijn als het inkomen dat wordt vermeld op je loonstrook. Ook gaat er nog wel eens iets fout met de datum die op de verklaring staat. Het document mag op de offertedatum niet ouder zijn dan drie maanden. Vanaf 1 januari 2017 verandert dit overigens, dan geldt de dag waarop je de bindende hypotheekofferte krijgt.

6. Klein foutje, mag dat wel?

Een klein foutje, kan gebeuren. Toch zijn correcties in je werkgevers- en intentieverklaring niet toegestaan. Ook moeten alle vragen op het formulier worden ingevuld of aangekruist. Van de naam van de ondertekenaar tot aan het KvK-nummer van het bedrijf: er mag absoluut geen vragen worden overgeslagen. Heb je een hokje verkeerd aangevinkt of een woord weggewerkt met tipp-ex? Dan moet je een compleet nieuw formulier in laten vullen en opsturen.

Gratis checklist

De werkgevers- en intentieverklaring is een belangrijk document dat zorgvuldig ingevuld moet worden. Wil jij zeker weten dat alles goed wordt ingevuld en dat alles erin staat? Download dan deze gratis checklist van eyeOpen.nl. Loop jij tenminste geen onnodige vertraging op tijdens de aanvraag van je hypotheek.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag