Word de baas over jouw ambities!

‘Dat kan ik niet!, ‘Ik weet niet wat ik wil’, ‘Dat is toch niets voor mij’ en ‘Dat durf ik niet!’ Laat jij je nog steeds leiden door spoken in je hoofd? Dit kan je belemmeren in je zoektocht naar een nieuwe baan. Om een succesvolle carrière op te bouwen of een geslaagde carrièreswitch te maken, is het belangrijk dat je de baas wordt over je ambities. We begrijpen dat dat niet gemakkelijk is. We bieden je hiertoe enkele handvaten. Heb je meer ondersteuning nodig, dan brengen we je graag in contact met de beste loopbaancoaches in jouw omgeving.

Stilstaan is achteruitgang? Niet altijd!

Je hoort overal dat het belangrijk is om je bij te scholen; stilstaan is achteruitgang! Dat is tot op zekere hoogte waar, maar dan is het wel belangrijk om te weten waarin je je wilt bijscholen. Cursussen om cursussen te volgen is niet slim. Op die manier blijf je aanmodderen en bereik je nooit jouw doelen. Soms is het goed om eens echt even stil te staan. Stel je voor dat alles mogelijk is op carrièregebied, wat is dan jouw grootste wens? Brainstorm over deze vraag. Zet alles wat in je opkomt op papier en leg jezelf hierbij geen beperkingen op. Laat je niet leiden door wat anderen je zeggen en probeer eens te voelen wat je echt wilt. Zie je hierin terugkerende of aanverwante thema’s? Hier ligt de kern van je ambitie. Vanuit dit punt kun je verder.

Kijk jouw ambities af

‘Ambities afkijken bij anderen? Het gaat toch om míjn ambities?’ Ja, dat klopt! Maar als je geen duidelijk beeld hebt van wat jouw ambities zijn, dan is het een aanrader om eens bij anderen af te kijken. En dan bedoelen we niet bij zomaar iemand, maar bij mensen die jij echt bewondert. Dat kunnen beroemdheden zijn, maar ook gewoon personen in jouw directe omgeving; familie, vrienden, kennissen, collega’s, etc. Wat is er zo speciaal aan hen? Wat doen ze dat ze steeds bij jou in het oog springen? Wat kun je van ze leren? Dit helpt je om vervolgens richting te geven aan je eigen ambities.

Actie ondernemen

Nadat je hebt stilgestaan bij wat je ambities zijn en je daar een duidelijker beeld over hebt gevormd, is het tijd om actie te ondernemen. Neem voor jezelf het besluit dat je vanaf nu je nieuwe koers gaat varen! Alles wat niet goed voelt en niet bij jou past, laat je los. Dit betekent niet dat je meteen je droombaan vindt of direct ontslag moet nemen. Het betekent wel dat je nu elke dag iets gaat doen wat in lijn ligt met jouw koers. Schrijf je in voor bijvoorbeeld een life coaching traject, die je helpt om jouw ambities een kans te geven, begin met het uitwerken van een nieuw profiel voor je cv, ga op zoek naar vacatures die bij jou passen en zoek contact met mensen de je hierbij kunnen helpen.

Blijft de baas worden over je ambities lastig?

Neem dan contact op met een loopbaancoach. Deze professional kan je helpen om voor jezelf helder te krijgen wat je echt wilt en welke banen bij jou passen. Een loopbaancoach kan je tijdens dit hele proces begeleiden met behulp van allerlei testen, coaching gesprekken en (sollicitatie)trainingen!.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag