Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Carrièreswitch: wat wil ik echt?

De tijd dat het grootste gedeelte van de werkende bevolking veertig jaar lang voor dezelfde baas werkt is voorbij. Het is helemaal niet vreemd als je na een tijdje op zoek wilt naar een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld bij een ander bedrijf. Het komt ook vaak voor dat mensen hun huidige werkzaamheden niet meer zien zitten. Ze krijgen er geen energie meer van, zijn hun enthousiasme verloren en gaan met lood in de schoenen naar het werk. Dan is een carrièreswitch een goede optie!

Maar wat wil ik echt?

Wanneer je met het idee rondloopt om een carrièreswitch te maken, kamp je misschien ook wel met de vraag: wat wil ik nu echt? Het is voor de meeste mensen niet zo gemakkelijk om een antwoord te vinden op deze vraag. Veel vragen en twijfels maken dat je er niet uitkomt. Hoe komt dat toch dat een essentiële vraag als deze zo moeilijk te beantwoorden is? Daar hebben we hier wel een aantal antwoorden op.

Waarom weet ik niet wat ik wil?

We hebben hier de belangrijkste redenen op een rij gezet waarom mensen vaak vastlopen in het bedenken van wat ze nu echt willen met betrekking tot hun loopbaan:

Het loopt zoals het loopt
Sommige mensen denken onterecht ze geen invloed hebben op hoe de dingen lopen. Ze vergeten dat ze zelf keuzes kunnen maken en zo hun carrière enigszins kunnen sturen.

Veilig in je comfortzone blijven
Nadenken over de vraag ‘wat wil ik nu echt?’ betekent dat je uit je comfortzone moet stappen. Het is niet altijd gemakkelijk om bekende dingen los te laten en onbekende paden te betreden. De angst voor het onbekende weerhoudt je om je droom na te jagen.

Mijn wensen zijn onmogelijk
Wanneer je erachter wilt komen wat je echt wilt, moet je je tijdens je zoektocht niet laten beletten door de gedachte dat datgene wat jij wilt onmogelijk is. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb geen geld om een eigen bedrijf op te zetten’ of ‘Ik heb geen tijd om een nieuwe studie te volgen’. Oordeel niet meteen over wat wel of niet mogelijk is en denk vervolgens in oplossingen in plaats van in problemen.

Hulp bij carrièreswitch

Een goede manier om een beter inzicht te krijgen in wat je echt wilt is een gesprek met een loopbaancoach. Je loopbaancoach kan je vervolgens ook op weg helpen met de stappen die je dient te ondernemen om je carrièreswitch succesvol te maken. Het geeft een veilig gevoel dat er iemand is die met je meedenkt en samen met jou deze uitdaging aangaat.

Gratis adviesgesprek en offerte

Hier op Loopbaanhulp.nl bieden we je de mogelijkheid om online snel in contact te komen met diverse loopbaancoaches bij jou in de buurt. Vraag gratis offertes aan en maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. Spreekt de loopbaancoach je aan, dan kunnen jullie samen serieus aan de slag om op een positieve manier werk te maken van jouw nieuwe carrière!