Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Flexwerken meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarde

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe baan? Dan is het niet alleen belangrijk dat de functie die je zoekt op jouw lijf is geschreven, maar ook dat je nieuwe baan op andere vlakken bij je past. Hoe zit het bijvoorbeeld met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Steeds meer mensen zijn op zoeken naar flexibele banen die het gemakkelijker maken om werk- en privéleven op elkaar af te stemmen.

Toenemende behoefte aan flexibel werken

Uit een onderzoek van Office Team blijkt dat in 2013 de mogelijkheid om flexibel te werken voor de meeste mensen de meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarde was. In 2012 stonden een laptop en een smartphone nog bovenaan de lijst van meest geliefde secundaire arbeidsvoorwaarden. Toch blijkt dat er nog maar relatief weinig Nederlandse bedrijven bereid zijn om hun werknemers de mogelijkheid te geven om flexibel te werken.

Thuiswerken: veel terughoudendheid bij bedrijven

Uit het onderzoek blijkt dat thuiswerken maar bij slechts 40% van de Nederlandse bedrijven mogelijk is. Daarnaast is het maar bij 55% van de Nederlandse bedrijven mogelijk om je werktijden flexibel in te delen. HR-managers blijken het lastig te vinden om op afstand te managen (25%). Dit wordt als de belangrijkste reden genoemd voor waarom het flexwerken nog niet is ingeburgerd binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Voor bedrijven is het echter steeds belangrijker om rekening te houden met de wens om flexibel te werken, want alleen betere carrièrekansen zijn voor toptalenten een belangrijkere reden om van baan te switchen.

Parttime werken of jobsharing iets voor jou?

Maar er zijn nog andere mogelijkheden om je werk- en privéleven beter in balans te brengen. Je zou bijvoorbeeld ook een parttime baan kunnen overwegen. Daarnaast begint in Nederland het arbeidsmodel ‘jobsharing’ aan bekendheid te winnen. Jobsharing houdt in dat een functie door twee mensen ingevuld wordt, zodat ze de werkdruk kunnen verdelen en elkaar kunnen vervangen bij afwezigheid. Goed samen kunnen werken is hierbij uiteraard een belangrijk vereiste! Deze manier van werken moet echter in Nederland nog vaste voet aan de grond krijgen. De mogelijkheid tot jobsharing wordt door 23% van de Nederlandse bedrijven aangeboden.

Op zoek naar nieuwe flexibele carrièremogelijkheden?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe carrièremogelijkheden is het altijd een goed idee om eens met een loopbaancoach te praten. Je krijgt hierdoor meer inzicht in jezelf en in de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een loopbaancoach kan je ook sturing bieden in je zoektocht naar een nieuwe baan. De kans dat je weer snel op de juiste plek aan het werk bent, is hiermee een stuk groter! Vraag hier online gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan bij loopbaancoach in jouw regio.