Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Geef je carrière een positieve impuls in de zomer!

Vastgelopen in je carrière? Dan kun je van alles ondernemen om je carrière er bovenop te helpen. Ook in de zomer! Zomertijd komkommertijd? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Veel mensen laten hun zoektocht naar hun ideale loopbaan in de zomer voor wat het is; bedrijven zijn gesloten, minder vacatures, weinig sollicitaties etc. Aan de andere kant kan de zomer juist een ideale periode zijn om de balans op te maken en je carrière een positieve impuls te geven!

Nieuwe koers uitzetten

Doordat de zomerperiode vaak een rustigere periode is, heb je nu eindelijk tijd om na te denken over wat je wil. Soms helpt het om er even tussenuit te gaan om weer voldoende inspiratie en ideeën op te doen. Daarna kun je actief aan de slag met het uitzetten van een nieuwe koers voor je carrière. Je kunt hierbij de hulp inschakelen van een loopbaancoach. Deze professional daagt je uit om jezelf de juiste vragen te stellen en in de juiste hoek te zoeken naar jouw toekomstige carrière.

Vernieuw je CV

Een belangrijk instrument in je zoektocht naar een nieuwe baan is je CV. Hoe staat het ervoor met jouw CV? Is de informatie nog actueel? Misschien heb je de afgelopen maanden nieuwe vaardigheden of kennis opgedaan, waarmee je je CV kunt aanvullen? Kijk ook eens kritisch naar de stijl, toon en vormgeving van je CV en zoek naar manieren om dit belangrijke document een persoonlijke touch te geven. Tip: laat anderen eens naar je CV kijken en vraag wat ze ervan vinden. Ook een loopbaancoach kan je hierbij goed helpen!

Wat dacht je van een zomercursus?

Je kunt de zomerperiode ook gebruiken om je kennis en vaardigheden bij te spijkeren of om een omscholing te volgen! Er zijn veel opleidingsinstituten die betaalbare en relevante zomercursussen aanbieden. Een bijkomend voordeel is dat je hier nieuwe mensen ontmoet met dezelfde interesses en dat is goed voor je netwerk. Cursussen staan mooi op je CV. Ze zijn een bewijs dat je serieus bezig bent met het uitbreiden van je carrièremogelijkheden. Potentiële werkgevers zullen dat zeker als een pluspunt zien!

Online en offline netwerken

Actualiseer ook je profielen op je social media netwerken. Via social media netwerken kun je gemakkelijk nieuwe contacten leggen met bedrijven en mensen die werkzaam zijn binnen de branche die je interesseert. Maar breid je netwerk ook offline uit. Zoek contact met oude medestudenten, ex-collega’s of andere relaties die interessant kunnen zijn. Ga ook op zoek naar vakbeurzen, workshops en lezingen waar je nieuwe contacten zou kunnen leggen.

Aan de slag!

Zet je loopbaan niet in de wacht, maar ga meteen aan de slag. Neem hier kosteloos en vrijblijvend contact op met loopbaancoaches bij jou in de buurt en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.