Opvallen bij je sollicitatie? Draag accessoires!

Het uitzoeken van een sollicitatieoutfit is een vak apart. Enerzijds wil je een goede eerste indruk maken en opvallen tussen andere sollicitanten, anderzijds wil je ook niet té uitbundig gekleed gaan. Gelukkig is er naast kleding ook een andere manier waarop je je kunt onderscheiden, namelijk door middel van accessoires.

Accessoires kun je gebruiken om persoonlijke kenmerken te accentueren. Zo kun je bijvoorbeeld laten zien dat je oog voor detail hebt en dat je perfectionistisch bent. Als je bijvoorbeeld solliciteert voor een functie binnen de financiële sector, zijn dit gunstige eigenschappen om uit te stralen.

De volgende vijf accessoires zijn voor iedere gentleman een absolute must.

1. Pochet / stropdas

Wil je je outfit opfleuren? Dan is het dragen van een pochet de eerste stijltip! Een pochet is eigenlijk een veredelde zakdoek. Deze worden tegenwoordig in tal van mooie grafische designs aangeboden. Een makkelijke manier om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten.

Een stijltip in dezelfde rubriek is het dragen van een stropdas. De stropdas is een accessoire dat tegenwoordig steeds meer aan populariteit inlevert. Daarom is het dragen van een stijlvolle das een mooi statement, waarmee je laat zien dat je waarde hecht aan traditie.

Indien je een pochet wilt combineren met een stropdas, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat beide accessoires zijn gemaakt van dezelfde stof. Als je een zijden das hebt, combineer deze dan met een zijden pochet, anders creëer je een zeer uitbundige outfit. Zorg er echter voor dat het patroon van de das en pochet verschillend zijn. Dit hoort in de regel namelijk af te wijken.

2. Dasspeld

Een dasspeld is een (vaak metalen) speld, waarmee je je stropdas vastspeld aan je overhemd om je das recht te houden. Hiermee laat je zien dat je nauwkeurig bent, want je kan de gedachte dat je das scheef zit niet uitstaan.

Tip! Als je gaat voor een dasspeld, is het belangrijk dat je deze ongeveer op eenderde van de das plaatst (van bovenaf gezien).

3. Kraagpin

Laat zien dat je perfectionistisch bent met een kraagpin. En kraagpin is een verbindingsstuk voor de twee boorden van je overhemd en wordt onder een stropdas gedragen. De kraagpin dient als ondersteuning voor de knoop van je stropdas en zorgt voor een mooie, volle knoop.

4. Horloge

Een horloge is niet alleen een stijlvolle toevoeging voor je outfit, maar ook iets waarmee je een statement kunt maken. Met een horloge laat je zien dat je geniet van de mooie dingen in het leven en dat je jezelf, na hard werk, in het zonnetje durft te zetten.

5. Riem / bretels

De ongeschreven regel van de riem is dat deze moet matchen met je schoenen. Draag je blauw suède schoenen? Draag dan ook een blauw suède riem. Een alternatief voor een riem is het dragen van bretels. Hiermee laat je zien dat je creatief bent, door buiten bestaande kaders te denken. Daarnaast hebben bretels een speels effect op je outfit.

Tip! Combineer je bretels nooit met een riem. Beide items zijn ontworpen om afzonderlijk van elkaar gedragen te worden. Kies bij voorkeur voor bretels die via knopen aan de binnenzijde van de broek bevestigd worden. Bretels met clips worden vaak met kinderen geassocieerd en komen onprofessioneel over.

Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks, van Schulte Herenmode.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag