Sollicitatietips voor herintreders

‘Met hernieuwde energie aan de slag na een professionele pauze!’

Heb je een professionele pauze ingelast en wil je terugkeren naar een leuke baan? Dan ben je hier aan het juiste adres voor sollicitatietips, waarmee je op een succesvolle wijze kunt herintreden. Er zijn veel goede redenen om tijdens je werkende leven er een tijdje tussenuit te gaan; de kinderen hadden al je aandacht nodig of je wilde een wereldreis maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat er minder leuke oorzaken ten grondslag lagen aan je carrière break: ziekte, ontslag of reorganisatie. Je hebt hoe dan ook een gat in je cv. Lees hier onze sollicitatietips voor herintreders.

Enthousiasme of onzekerheid? Kies voor enthousiasme

Je bent een tijdje uit de running geweest en daardoor kan je je onzeker voelen tijdens het solliciteren. Dat is nergens voor nodig, want jij hebt dan wel een tijdje geen ervaring opgedaan op de werkvloer, maar wel daarbuiten! Deze levenslessen komen vast goed van pas in je nieuwe baan. Straal dit uit en laat je onzekerheid met deze nieuwe levenswijsheid verdwijnen! Lieg nooit over het gat in je CV, maar vertel op een enthousiaste en positieve wijze hoe je in deze periode aan jezelf gewerkt hebt. Leg uit hoe dit je geïnspireerd heeft om weer met hernieuwde energie aan de slag te gaan.

Wist je dat het UWV ook voor je klaarstaat?

Vind je het toch lastig om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, dan is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Je kunt bijvoorbeeld naar het UWV stappen. Daar kunnen ze mogelijk jouw re-integratietraject begeleiden. Ze kijken onder meer naar wat je kan en wat je wilt. Daarnaast kun je via het UWV ook sollicitatietrainingen volgen en soms is het mogelijk om specifieke bijscholingen te volgen, die je helpen om gemakkelijker aansluiting te vinden bij de huidige arbeidsmarkt.

Terug in je oude vakgebied?

Misschien wil je graag weer terug naar je ‘oude’ baan of in ieder geval naar je ‘oude’ vakgebied? Vergeet niet dat tijdens jouw aanwezigheid jouw sector is gegroeid. Ben je op de hoogte van de innovaties? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je niet te ver achterloopt? Wanneer er veel nieuwe ontwikkelingen zijn geweest is het verstandig om alvast de nodige bijscholingen te volgen. Tijdens je sollicitatie kun je dan eenvoudig aantonen dat je bereid bent en gemotiveerd bent om snel bij te leren!

Deel je CV anders in

Je hoeft niet te liegen over het gat in je CV, maar je kunt er wel voor zorgen dat er minder nadruk op komt te liggen door je CV anders in te delen. In plaats van dat je je opleidingen en werkervaring op een chronologische wijze onder elkaar zet, maak je een vaardigheden CV. Je begint je CV met een profieltekst waarin je in 3 tot 4 regels toont wie je bent. Daarna geef je een overzicht van je vaardigheden. Als volgt maak je een overzicht van je prestaties waaruit jouw vaardigheden blijken.

Weet je niet goed wat je wilt?

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je heel graag terug aan het werk wilt, maar dat je twijfels hebt over welk soort baan momenteel echt goed bij je past. Wil je terug naar je bekende vakgebied of grijp je deze herintreding aan om een carrièreswitch te maken? We raden je aan om met een loopbaancoach in gesprek te gaan. Met de hulp van deze professional zul je sneller tot heldere inzichten komen. Daarbij kan een loopbaancoach je ook begeleiden bij het nemen van de juiste stappen om een geschikte nieuwe baan te vinden! Neem hier gerust contact met ons op voor meer informatie.

Plaats jouw aanvraag

Vergelijk gratis loopbaancoaches in jouw regio

Binnen 24 uur offertes. Vergelijk en kies de beste coach.
Plaats jouw aanvraag