Ja, ik wil vrijblijvend persoonlijk advies

Werknemers hebben liever een jonge leidinggevende

Eén van de belangrijkste factoren voor plezier in je werk is een goede relatie met je leidinggevende. Een verstoorde relatie met een leidinggevende kan voor veel werknemers een reden zijn om van baan te veranderen. De Katholieke Universiteit van Leuven en het Nederlandse vermogensfonds Instituut GAK onderzochten hoe werknemers hun leidinggevenden beoordelen.

Jonge leidinggevenden zijn populairder

Tijdens het onderzoek kregen 540.000 werknemers de mogelijkheid om hun leidinggevende te beoordelen via een uitgebreide enquête. Er werden 122.000 bazen in België en Nederland beoordeeld. Uit het onderzoek blijkt dat jonge leidinggevenden tussen de 20 en 34 jaar beter scoren dan oudere leidinggevenden. Jana Deprez, een van de onderzoekster, zegt hierover: “Jonge leidinggevenden doen het gemiddeld op alle vlakken beter, zowel op het takenaspect als op de relatie tussen baas en werknemer. Hun leiderschapsstijlen worden meer gewaardeerd.”

Waarom zijn jonge leidinggevenden beter?

De onderzoekers ontdekten zes redenen waarom jonge leidinggevenden populairder zijn dan oudere bazen. We hebben ze hier op een rij gezet:

Aandacht voor wensen werknemers
Jonge bazen hebben meer aandacht voor de wensen van werknemers en bieden veel ruimte voor overleg. Beslissingen worden samen genomen. Jonge managers beschikken over goede sociale vaardigheden en focussen op teamwork.

Heldere visie
Het wordt door werknemers zeer op prijs gesteld dat de jonge leidinggevenden een heldere visie uitdragen en hierover duidelijk communiceren. Ze laten hiermee zien dat ze actief bezig zijn met hun rol als leidinggevende.

Inlevingsvermogen
Doordat jonge leidinggevenden nog maar kort in hun functie zitten, herinneren ze zich nog goed wat ze voorheen zelf onprettig vonden in hun relatie met hun baas. Daarom worden ze gedreven door de gedachte dat zij het beter willen doen.

Bieden van betere coaching
Jonge bazen scoren erg goed omdat ze hun werknemers beter coachen.

Beter delegeren
Volgens de ondervraagden kunnen jonge leidinggevenden beter delegeren. Ze gaan bovendien de confrontaties met klagende werknemers minder snel uit de weg dan oudere leidinggevenden die conflicten liever vermijden.

Meer tijd voor leidinggevende taken
Doordat oudere leidinggevenden vaak belast zijn met moeilijke inhoudelijke taken hebben ze minder tijd voor de mensen op de werkvloer. Jonge leidinggevenden krijgen vaak de kans om zich meer bezig te houden met hun leidinggevende taken.

Sterke punten oudere leidinggevenden

Er blijven toch ook nog een paar goede woorden over voor de oudere leidinggevenden. Het feit dat hun jongere collega’s beter scoren wil niet zeggen dat ze slecht beoordeeld worden. Ook hun beoordelingen zijn volgens de onderzoekers relatief goed. Ze zijn bovendien beter in ‘leading by example’, ze stellen hogere doelen en werken zelf heel hard voor het bereiken van deze doelen.

Twijfels over je loopbaan?

Heb je problemen met je baas? Kan jouw huidige leidinggevende je niet voldoende inspireren? Heb je twijfels over je carrière? Wil je graag advies over het wisselen van baan of over het ‘hoe’ en ‘wat’ van een carrièreswitch? Kom dan via Loopbaanhulp.nl snel in contact met een loopbaancoach. Het adviesgesprek is geheel vrijblijvend.